Veelgestelde Vragen

Waarom is Prijsvraag De Veluwe uitgeschreven? 
Vorig jaar is de Veluwe uitgeroepen tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland! Dit gebeurde naar aanleiding van de publieksverkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’, waarmee de Provincie Gelderland (als indiener van het natuurgebied de Veluwe) €300.000,- heeft gewonnen.

De Provincie Gelderland heeft besloten om een groot deel van het geld te besteden aan nieuwe initiatieven die de Veluwe nog mooier een aantrekkelijker maken. We dagen daarom iedereen iedereen zonder winstoogmerk (studenten, inwoners, recreanten, instellingen, stichtingen, etc.) uit om hiervoor vernieuwende en inspirerende ideeën aan te dragen! 

 

Mag iedereen aan de Prijsvraag deelnemen?

Iedereen zonder winstoogmerk (studenten, inwoners, recreanten, instellingen, stichtingen, etc.) en ouder dan 16 jaar kan deelnemen aan Prijsvraag De Veluwe. Voldoe je niet aan deze voorwaarde, dan is deelname niet mogelijk, tenzij je uitdrukkelijke toestemming hebt van je ouders/ voogd. Ook is deelname niet mogelijk voor medewerkers van Provincie Gelderland.
 
 
Waarom zou ik een account aanmaken en deelnemen aan Prijsvraag De Veluwe?
Met Prijsvraag De Veluwe kan iedereen zonder winstoogmerk (studenten, inwoners, recreanten, instellingen, stichtingen, etc.) meedenken over nieuwe initiatieven die de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker maken. De beste 10 concepten winnen prijzengeld €1000,- prijzengel (totale prijzengeld is €10.000,-) én maken kans op (een deel van) het uitvoeringsbudget van €240.000,- om het idee daadwerkelijk uit te gaan voeren! 
 
 
Kost het geld om een account aan te maken of aan de Prijsvraag mee te doen?
Nee, het aanmaken van een account en het deelnemen aan de Prijsvraag is helemaal gratis.
 
 
Mag ik meerdere concepten inleveren?
Ja, je mag een onbeperkt aantal concepten inleveren.
 
 
Hoe kan ik een concept uploaden?
Maak eerst een account aan. Lees vervolgens de briefing en bijhorende (rand)voorwaarden van Prijsvraag De Veluwe. Ga aan de slag en werk je ideeën uit tot een inspirerend en professioneel concept. Via het tabblad ‘meedoen’ bij de Prijsvraag kun je je concept uploaden.
 
 
Hoe zit het met het intellectueel eigendom van mijn concept?
Als deelnemer aan de Prijsvraag ga je er met de inzending van je concept mee akkoord dat je concept de CC0 licentie van Creative Commons (www.creativecommons.nl) krijgt toegewezen. Hiermee kan Provincie Gelderland je concept naar alle vrijheid gebruiken en naamsvermelding is daarbij niet verplicht. Wanneer je hier niet mee akkoord gaat, is deelnemen aan Prijsvraag De Veluwe helaas niet mogelijk.
Andersom zorgt de CC0 licentie ervoor dat je na de prijsvraag ook zelf met je ingezonden idee(ën) verder kan, zonder dat hier toestemming van voor nodig is.
 
Is het mogelijk om met meer personen één concept in te leveren?
Ja, dit is mogelijk met maximaal 4 personen per groep. Iedere deelnemer dient wel een eigen account aan te maken.
 
 
Hoe zit het met de verdeling van het prijzengeld bij deelname met een groepje?
Bij deelname in groepjes moeten alle deelnemers een challenge account hebben aangemaakt. Het prijzengeld wordt overgemaakt naar de hoofddeelnemer (degene die het concept uploadt) en hij/ zij zal het prijzengeld zelf onder de groepsleden moeten verdelen.
 
 
Moet ik belasting betalen over het verdiende prijzengeld?
De op de website genoemde prijzengelden zijn netto bedragen. 
 
Wanneer wordt het prijzengeld overgemaakt?
Het prijzengeld wordt binnen twee weken nadat de (eind)uitslag bekend is gemaakt, overgemaakt.
 
 
Wie beoordeelt de inzendingen?
De inzendingen worden beoordeeld door de jury.
 
 
Hoe weet ik dat mijn concept goed is geüpload?
Je ontvangt per mail een ontvangstbevestiging zodra je concept is ontvangen (let op! deze kan in je spambox terecht komen). Bovendien kun je je geüploade concepten bekijken via ‘mijn inzendingen’ in je account.
 
 
Wanneer wordt de uitslag bekend gemaakt?
Lees hier meer over het tijdsverloop van de Prijsvraag.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!