Doe mee!

09 July 2017

Vanaf nu kan iedereen (zonder winstoogmerk) een idee of voorstel inzenden om de Veluwe nóg mooier en aantrekkelijker te maken. Als jij een inspirerend idee indient maak je kans op een mooie geldprijs (in totaal is er €10.000,- prijzengeld beschikbaar) én op een deel van het uitvoeringsbudget van €240.000,- waarmee jij jouw idee ook echt kan realiseren! 


Mooiste natuurgebied van Nederland
Vorig jaar is de Veluwe uitgeroepen tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland! Dit gebeurde naar aanleiding van de publieksverkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’, waarmee de Veluwe  als tweede mooiste natuurgebied van Nederland uit de bus kwam. Met deze verkiezing heeft de provincie Gelderland, als indiener van het natuurgebied de Veluwe, €300.000,- heeft gewonnen. 


Vernieuwende en inspirerende ideeën
De provincie Gelderland heeft besloten om een groot deel van dit geld te besteden aan nieuwe initiatieven die de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker maken voor bewoners, bedrijven en bezoekers. We dagen daarom iedereen zonder winstoogmerk (studenten, inwoners, recreanten, instellingen, stichtingen, etc.) uit om hiervoor vernieuwende en inspirerende ideeën aan te dragen! 


Richtlijnen?
Inhoudelijk kan er veel. Je idee kan gaan over versterking van de bijzondere natuur van de Veluwe, de beleving van het gevarieerde Veluwse landschap of het culturele erfgoed, verbetering van de (digitale) bereikbaarheid, het kan een (nieuwe) activiteit of evenement zijn of een idee voor recreatief verblijf. Of iets heel anders!

 

Jouw idee of voorstel mag op bovenstaande punten betrekking hebben, maar dat hoeft niet, zolang het maar als doel heeft de Veluwe mooier en aantrekkelijker te maken. Het idee kan klein zijn (bijvoorbeeld een simpele verbetering van een bestaande fiets-/wandelroute waardoor recreanten vaker terugkomen) of groot (bijvoorbeeld een voorstel voor een nieuw event, activiteit of attractie) of alles wat daartussen ligt.. 

 

Iedereen kan meedoen!
Jouw idee kan klein zijn, of juist groot. Het helpt als je en vernieuwend idee hebt, als het de Veluwe daadwerkelijk mooier en aantrekkelijker maakt, als het haalbaar is en als het goed is onderbouwd. Lees de briefing en je zal zien dat je erg veel kanten uit kan. We zijn erg benieuwd en kijken uit naar JOUW IDEE! 
 

 

Volg de Veluwe op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!